Культура

На столичній театральній сцені

Національного академічного драматичного театру ім. І.Франка виступить відомий танцювальний колектив — народний ансамбль танцю “Подолянчик” Хмельницького Палацу творчості дітей та юнацтва.

Його виступ запланований на 17 травня, відбуватиметься офіційне закриття мовного марафону й вручатимуться найпрестижніші премії переможцям ХVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

“Для нас дуже відповідально виступити на такому престижному заході, — поділився керівник колективу Іван Гуреєв, — адже представлятимемо рідну Хмельниччину, котра торік відкривала у себе конкурс, а тепер продемонструє в концертній програмі свої юні мистецькі таланти. Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика — справжнє свято державної мови, наймасовіший національний проект в Україні та за її межами. Цей престижний мовний марафон об’єднує знавців української мови з багатьох країн, сприяє піднесенню престижу рідної мови та утвердженню її державного статусу”.

Для гостей та переможців конкурсу у виконанні “Подолянчика” на сцені будуть представлені яскраві художні композиції “Мати-Україна”,”Українська веселка”, “На святі” та “Подільська веснянка”. Разом з “подолянчиками” виступатиме чотирирічна Мілана Соловей, яка є солісткою гурту “Злагода”. Тож вболіватимемо за наших юних митців разом!
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *