Освіта

Якісний харчоблок і просторі групи — на Гречанах незабаром запрацює новий дитсадок

Дітлахи мікрорайону Гречани цієї осені зможуть піти у сучасний дитсадок №7 “Козачок”, що на вулиці Івана Павла ІІ, 1. Наразі дошкільний навчальний заклад майже готовий до відкриття. Проінспектувати хід робіт сьогодні, 4 травня, у садочок завітав міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, 1 вересня запрацюють шість груп новенького дитсадка. Проектна потужність — 110 дітей, хоча насправді він зможе вмістити значно більше маленьких хмельничан, що покриє 90 відсотків потреб мікрорайону.

“Цей дитсадок ми почали споруджувати у грудні минулого року на місці недобудованих приміщень плавального басейну, — розповідає Олександр Симчишин. — Загальна вартість проекту складає понад 14 мільйонів гривень. Дитсадок повністю відповідає усім сучасним нормам: просторі групи, актовий і спортивний зали, якісний харчоблок”.

Наразі у дошкільному навчальному закладі завершують незначні роботи всередині, а на дворі незабаром встановлять сучасні спортивні й ігрові майданчики. Кожна група не тіснитиметься на одному майданчику, а гратиметься на власному. Так вони зможуть себе вільніше почувати. Також надворі буде повно зелені.

Незабаром тут з’являться ігрові та спортивні майданчики.

Кожна з груп дитсадка має власний колір, але спільний функціонал. На першому поверсі розташовано дві групи, на другому — чотири.

Особливої уваги заслуговує харчоблок. Там встановлений пароконвектомат, який виконує функції підігріву їжі на пару. Завдяки такому методу підігріву їжа не втрачає поживні властивості. Крім того, на ньому можна готувати випічку.

Пароконвектомат – багатофункціональний пристрій для приготування корисної і смачної їжі для дітлахів.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *