Соціум

У пошуках формули світової безпеки

Вчора, 26 квітня, у Хмельницькій торгово-промисловій палаті відкрилася безпекова виставка “Формула безпеки Україна-НАТО”. Організували її співробітники Центру інформації та документації НАТО в Україні разом з представниками Українського кризового медіа-центру та Міністерства інформаційної політики.

Виставка “Формула безпеки Україна-НАТО” присвячена 20-річчю підписання Хартії про особливе партнерство між нашою державою та Північноатлантичним альянсом. За словами директора Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбори Маранкової, виставка спростовує міфи навколо НАТО. Крім того, на ній можна побачити актуальні світові загрози, а також успіхи і перспективи співпраці між Україною й Альянсом.

Ця виставка створена, щоб привернути увагу молоді, розповісти об’єктивну інформацію про НАТО. Тому цю інформацію вирішили представити у вигляді креативних стендів. Триватиме виставка у Хмельницькому десять днів”, — зазначила Барбора Маранкова.

На виставці можна знайти чимало міфів, пов’язаних з НАТО, та їх спростування. Зокрема, побутує міф, що Північноатлантичний альянс — це проект США. Насправді, НАТО у 1949 році заснували дванадцять незалежних держав: Бельгія, Канада, Велика Британія, Франція, США, Данія, Ісландія, Люксембург, Італія, Норвегія, Нідерланди і Португалія. Відтоді Альянс розширився до 29 країн-союзників, кожна з яких ухвалювала рішення щодо вступу до НАТО на індивідуальних і суверенних засадах.

Частина виставки присвячена російсько-українській війні. Там можна побачити хронологію подій і розвінчання міфів, створених російськими пропагандистами.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *