З життя громади

Сімейний підряд депутатів Паламарчуків

Депутатські звіти на виборчих округах №№40, 42 — знакова подія для військового містечка мікрорайону Ракове останніми роками. На зустріч зі своїми обранцями Віктором і Сергієм Паламарчуками виборці приходять з гарним настроєм і щирими словами подяки.

Військове містечко у Раковому — особливий мікрорайон міста. Хоча тут мешкають хмельничани за реєстрацією, їхня територія не підпорядкована міській владі, а господарює тут Будинкоуправління №2 КЕВ Міністерства оборони. На жаль, уже багато років військове відомство заклопотане своїми справами, непов’язаними з благоустроєм містечка і побутовими умовами мешканців. Численні спроби міської влади щодо його передачі у комунальну власність успіху не мають. Відтак склався парадокс: своїм громадянам у військовому містечку місто не має права допомогти вирішити проблеми нормального існування коштами бюджету. Але залишити містечко поза увагою місто не могло, знаходячи способи для ремонту доріг, будинків… Отож за рівнем благоустрою, чистотою, охайністю, культурою життя містечко нині нічим не поступається іншим мікрорайонам. Заслугу в цьому люди вбачають і у діяльності депутатів.
Цю особливість відзначив секретар міської ради Михайло Кривак, представляючи зібранню Віктора і Сергія Паламарчуків: “Обох обранців ви чудово знаєте, вони мають великий авторитет у депутатському корпусі, активні ініціатори добрих справ у мікрорайоні, чуйні та людяні”. Показово, що звітують депутати спільно за обидва округи, не розділяючи, а об’єднуючи їх своєю роботою. Такий своєрідний сімейний підряд має й відповідні результати. Щоправда, в ході звіту певний розподіл таки був. Як батько і досвідчений депутат Віктор Паламарчук поклав на себе інформування про загальну роботу міської ради у 2017 році, основні здобутки в реалізації міських програм, обрану стратегію розвитку міста, ініціативи фракції “За конкретні справи”, до якої обидва Паламарчуки належать. Продовженням стали саме конкретні здобутки на території обох округів. Складалися вони з виконання звернень виборців та особистих напрацювань сімейного тандему.
Торік Віктор Паламарчук провів 68 зустрічей з виборцями на окрузі №40, отримав 107 доручень і звернень, які були виконані. Найбільше з них стосувалися питань житлового фонду і прибудинкових територій. Так, зроблений ремонт 10 під’їздів (вул. Майборського, 13, 13/1, Попова, 1, Героїв АТО, 5/1, Чорновола, 196). Встановлено 18 лавок для відпочинку, поручні на Майборського, 15 (другий під’їзд). За активної допомоги депутата на окрузі встановлені газові лічильники (частково за його рахунок): Майборського, 11 (25 штук), Майборського, 13 (50), Майборського, 13/1 (60), Попова, 6 (20). Особиста ініціатива Віктора Паламарчука — організація поїздок раківчан у Зарваницю і Почаїв. Крім того, до особистих заслуг належать роботи з омолодження дерев, висадження саджанців, благоустрій дворів, опікування дітей-інвалідів, допомога первинній організації ветеранів, ветеранам 19-ої ракетної дивізії, організація святкових заходів у гарнізонному Будинку офіцерів та інше.
“Дякую вам за співпрацю, разом крокуємо правильним шляхом і віримо в щасливе майбутнє нашого містечка”, — сказав на завершення звіту Віктор Паламарчук.
Активністю у виконанні депутатських зобов’язань відзначився і Сергій Паламарчук. Звернень виборців до нього було майже 300. Вони й склали основу його роботи: особисту і співпрацю з комунальними службами міста, будинкоуправлінням, міською владою. Так, за кошти міського бюджету для поліклініки №3 придбано сучасний флюорограф, за власні кошти депутата обладнані меблями приміщення закладу. Вдячні йому й педколектив та батьківський комітет ЗОШ №12: за ремонт медпункту, оздоблення фасаду, обладнання класів, відзначення кращих учнів цінними подарунками.
Чимало зроблено в житловому фонді округу: ремонт під’їздів на Довженка, 12, 14, Майборського, 2, Героїв АТО, 8, 12/1, встановлення дев’яти вхідних дверей у будинках, поручнів для п’яти під’їздів. За тією ж схемою спільної участі, подібної у батька-депутата, у квартири шести будинків встановлені 205 газових лічильників. Особиста ініціатива: організація поїздки мешканців до Вінниці та Чернівців на екскурсії. Сергій Паламарчук також опікується інвалідами, допомагає людям вирішувати побутові проблеми, отримати матеріальну допомогу від міської влади. Чимала його заслуга в озелененні мікрорайону, зокрема парку військового містечка.
Характерно, що між депутатами від Ракового і Дубового — Паламарчуками та Анатолієм Собком триває своєрідне змагання: чий мікрорайон облаштований краще. Водночас вони допомагають один одному, як і належить членам їхньої фракції “За конкретні справи”. Показово, що виборці це змагання схвалюють і підтримують, віддаючи належне своїм обранцям. Оплесків і слів подяки тандем Паламарчуків у ході звіту почув багато: колективних від мешканців будинків, під’їздів, дворів, ветеранських організацій, Будинку офіцерів, окремих громадян, працівників поліклініки, батьків школярів…
Узагальнив схвальну оцінку депутатської роботи голова ветеранської організації мікрорайону Ракове Іван Плешко: “До Паламарчуків люди звертаються охоче, бо знають, що вони обов’язково допоможуть. Ось так мають працювати народні депутати у Верховній Раді”.
Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *