Культура

Обрано кращих поетів і прозаїків

“Усі чекають справжнього поета”, — писав подільський поет Іван Іов. Так і назвали щорічний обласний літературний конкурс йому присвячений. Головою журі став директор обласного літературного музею Василь Горбатюк. Підсумки цьогорічних прозово-поетичних змагань підбили минулого тижня в музеї.

“Цьогоріч конкурсантами стали до півсотні умільців писати. Тематика їхніх творів різноманітна, різножанрова, роботи досить цікаві”, — зазначив Василь Горбатюк.
Серед прозаїків журі найбільше вразило фентезі молодої авторки Міли Романюк. На конкурс вона подала два нові оповідання “Чорна парасолька кохання” і “Колапс почуттів”. Перше місце здобула завдяки другому.
“У творі розповідаю про почуття, розвиваються вони інакше, ніж у класичних історіях, — розповідає переможниця у номінації “Проза” Міла Романюк. — У конкурсі беру участь вдруге. Минулоріч зайняла друге місце. Літературної снаги вистачає, хочеться писати нові й нові твори. Вже багато друкувалася. Наприклад, у часописі “Дзвін”, де минулого року дебютувала зі збіркою поезій “Гроза печалі”. Незабаром вийде нова збірка оповідань “Горщик меду”, ці короткі твори допоможуть людям у складних життєвих ситуаціях”.
А серед римувальників найкращий хист, на думку членів журі, у поетеси Ельвіри Молдаван. Для конкурсу вона підготувала добірку кращих поезій за останні п’ять років. Тематика творів різна, хоча в душі поетеса більше лірик, є й гумористичні твори. Перший свій вірш Ельвіра надрукувала у виданні “Літературна Україна” ще в 11 років, нині має вже дві поетичні збірки. А за перемогу в обласному конкурсі його організатори обіцяють Ельвірі Молдаван видати її третю збірку, яка побачить світ до Дня Незалежності України.
Решта ж учасників отримали грамоти на нагороди від влади міста й області.
“Багато з наших конкурсантів стали відомими іменами в літературі, увійшли до спілки письменників. Надії і на цьогорічних учасників конкурсу “Усі чекають справжнього поета”, — додає Василь Горбатюк.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *