Культура

20 років досвіду й молодості Центру національного виховання учнівської молоді

Вчора Центр національного виховання учнівської молоді відзначив 20-річний ювілей. Вже два десятки років заклад танцем, піснею, словом, візерунками зрощує у нових поколіннях національний дух, патріотизм. 

Ювілей працівники та вихованці центру святкували з широкою душею й урочистим концертом “З любовʼю в серці…”.
Центр національного виховання учнівської молоді — один з кращих помічників міського управління культури та туризму. Тому з нагоди свята звучали вітання від його начальника Артема Ромасюкова, котрий також вручив працівникам закладу грамоти від управління. А від міського голови Олександра Симчишина вітання і нагороди передав секретар міської ради Михайло Кривак. До щирих побажань успіхів, снаги приєдналися і депутати міської ради. Завітав на ювілейні гостини і народний депутат України Сергій Мельник. Представники влади міста й країни не були голослівними, вручивши ювілярам цінні подарунки. Лунали вітання від педагогічних колективів, з якими дружить центр, спонсорів, інших культурних осередків міста.
Свої мистецькі привіти друзям дарували хор дитячої школи мистецтв “Райдуга”, польський аматорський ансамбль “Розмарин”, вокалісти гуманітарно-педагогічної академії.
Та найтепліші вітання, звісно, від учнів закладу. Вражали наймолодші. Вони — радість, надія, для них живе заклад-ювіляр. Доказ фаховості викладачів центру — осмислена, вже професійна творчість старших підопічних. У серцях випускників ЦНВУМ на все життя залишаються найяскравіші згадки про навчання тут. Вихованці центру впевнено можуть назвати себе національно свідомими українцями, вихованими, культурними…
Директор Валентина Рогатюк — надійний тил і по-жіночому дбайлива, як матір, господиня, у хаті якої — порядок, дисципліна, затишок і безмірний простір для розвитку дитячих талантів. З нагоди ювілею їй звучали особливі слова вдячності та побажання процвітання — особистого і колективного.
Чимало вихованців закладу-ювіляру стали переможцями численних всеукраїнських фестивалів, доросли до зірок. Не злічити грамот і нагороди, які за 30 років існування (навіть більше, ніж переформатований заклад) зібрав народний аматорський ансамбль фольклорного танцю “Гонта”. Цей колектив — гордість закладу, міста. Не поступається майстерністю й успіхами на різних конкурсах, концертах зразковий ансамбль народного танцю “Калина”. Завжди свіже віяння, окраса культурних заходів міста — творчість народного молодіжного ансамблю танцю “Веснянка”. Оскільки головне завдання центру, який виховує дітей та молодь міста у національному дусі, — відродження фольклору, при ЦНВУМ створено і молодий фольклорний гурт “Богодар”. Діє в культурно-освітньому осередку і свій театр, де вихованці знайомляться з кращими зразками світової драматургії, вчаться бути розкутими на сцені, артистичності. Допомагають фахівці центру розвинути й художні таланти вихованців на спеціальних гуртках.
Без учнів мистецької школи, а нині їх понад 400, та викладачів не обходиться, певно, жодне міське свято. Нині Центр національного виховання учнівської молоді — сучасний, багатий, фаховий державний культурно-освітній заклад, який щороку продовжує омолоджуватися з молодою зміною.
Ірина САЛІЙ
Фото Андрія ЯЩИШЕНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *