З життя громади

Допомога громадським організаціям

Нинішнього року 56 громадських організацій, котрі працюють у соціальній сфері, подали звернення про фінансову підтримку своєї діяльності. Рішенням сесії міської ради на це виділено 600 тисяч гривень. Розподіл коштів здійснює координаційна рада об’єднань громадян соціального спрямування. Днями відбулося її засідання, учасники якого розглянули подані звернення.

Серед них 35 надійшли від об’єднань ветеранів та інвалідів, 21 — від інших громадських організацій. Це, зокрема, міська рада організації ветеранів України, благодійний фонд “Хесед Бешт”, міські організації УТОС і УТОГ, асоціація “Вікторія”, “Союз Чорнобиль Україна”, БФ “Карітас”, спілка ветеранів Афганістану та інші. Члени координаційної ради проголосували за узгоджені суми на проведення різних заходів з надання соціальної допомоги та на інші потреби громадських об’єднань.
Координаційна рада також розглянула звернення нових організацій: об’єднання дружин і матерів учасників АТО (інвалідів та загиблих), ГО учасників бойових дій та патріотів України “Грюнвальд”, центру стратегічних ініціатив та благодійного фонду “Євромайдан — Революція гідності”. Новачки отримають певні кошти на статутну діяльність. За словами головуючого на засіданні, начальника управління праці та соціального захисту населення, депутата міської ради Словяна Воронецького, фінансова допомога громадським організаціям соціального спрямування може бути збільшена за підсумками виконання міського бюджету в другому півріччі.
Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *