З життя громади

У місті висадили Алею освітян

У місті висадили Алею освітян

У суботу, 21 квітня, у День довкілля у Хмельницькому висадили 150 дерев. Більшість із них “прописалися” на вулиці Інститутській неподалік будинку молоді Проскурів. Саме це місце стане Алеєю освітян.

Висаджували Алею міський голова Олександр Симчишин, його заступники, працівники структурних підрозділів міської ради і керівники навчальних закладів. За словами міського голови, під час минулої толоки цю діля   нку прибрали й вивезли з неї кілька причепів сміття, серед якого чимало битого скла й пластику.

У нас є традиція висаджувати на прибраних ділянках нові деревця. Так, минулого року заклали Алею медиків між міським перинатальним центром і дитячою лікарнею. Більшість дерев гарно прижилися, — розповідає Олександр Симчишин. — Алея освітян перетвориться у міні-сквер. Ця територія буде відповідно облаштована й з’явиться ще одне місце, де хмельничани зможуть насолодитися затишком”.

Садили на ділянці сосни, катальпи і верби. Було не просто копати кам’янистий ґрунт, але зусилля виправдані: на місці колишнього звалища сміття, з’явилися маленькі, привабливі деревця.

До того ж, представники медичних установ міста досаджували Алею медиків. Також у День довкілля у різних мікрорайонах міста, парках і скверах відбулося традиційне прибирання.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *