З життя громади

“Нова Пошта” будує Хмельницький інноваційний термінал

Закладений перший камінь фундаменту Хмельницького інноваційного терміналу (ХІТ) компанії “Нова Пошта”. Презентація цього проекту відбулася 23 квітня у міській раді.

Сортувальна система ХІТ оброблятиме 8,5 тисячі посилок за годину, його загальна потужність складатиме 18 тисяч відправлень за годину. Вперше в Україні посилки із сортувальної стрічки завантажуватимуться безпосередньо в автотранспорт, а чіткість технологічного процесу гарантуватиме збереження стану кожного відправлення. Завдяки реалізації проекту у Хмельницькому викиди СО² зменшаться на 1200 тонн на рік, а ефективність завантаження автомобілів зросте на 20%.

На ХІТ буде створено 300 робочих місць, його працівники працюватимуть у три зміни і сортуватимуть понад три мільйони посилок щомісяця.

За словами співвласника компанії В’ячеслава Климова, Хмельницький був обраний компанією як основне місце ще 2004 року. “Новозбудований термінал має стати логістичним хабом для західного регіону і сприятиме розвитку бізнесу в місті та на Хмельниччині загалом”, — підкреслив він.

“Подібного терміналу за технологічним оснащенням потужністю і сучасними умовами праці немає на території СНД. На ХІТ плануємо встановити сонячні панелі, повітряну систему опалення приміщень і навіть LED-освітлення”, — повідомив директор компанії Олександр Бульба.

Вітаючи представників компанії, міський голова Олександр Симчишин зазначив: “У міської влади є розуміння щодо підтримки бізнесу, для нас це збільшення платників податків і робочих місць, відтак є можливість більше вкладати у соціальну сферу. Одним зі стратегічних проектів міста є великий логістичний центр, отож природно, що компанія “Нова Пошта” обрала для свого розвитку наше місто. Сподіваюся, що зацікавлені хмельничани скористаються нагодою знайти у компанії своє робоче місце”.

Генеральним підрядником будівництва ХІТ “Нова Пошта” обрала хмельницьку компанію ТОВ “Будівельний Альянс Груп”. Її генеральний директор Іван Крутилко запевнив, що термінал “буде збудований вчасно і якісно й введений в експлуатацію до кінця нинішнього року”.

Показово, що, за словами директора компанії, юридичною адресою терміналу буде місто Хмельницький, хоча будується він на землях Розсошанської ОТГ. Зі свого боку, Олександр Симчишин пообіцяв подбати про забезпечення пасажирським сполученням його працівників. “Ми намагаємося робити все, щоб бізнесу було у нас комфортно”, — сказав він.

 

Довідка.

“Нова Пошта” заснована в 2001 році є українською компанією і стала лідером на ринку експрес-доставки в Україні. Її мережа складається з-понад 2350 відділень.

Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *