Соціум

Тиждень сім’ї” відбудеться у Хмельницькому

Традиційно останніми роками в травні громадські та релігійні організації проводять “Тиждень сім’ї”. Це заходи на підтримку материнства, шлюбу, дитинства, сімейних цінностей. Цього року вони матимуть масштабніший і різноманітніший характер. Ініціатором оновленого дійства виступає Духовна рада, яка об’єднує всі християнські конфесії міста. Про участь також заявили більше десятка громадських організацій.

Нинішній “Тиждень сім’ї” триватиме 13-20 травня і присвячений відзначенню Дня матері та Всесвітнього Дня сім’ї. У його програмі — інформативні, консультативні, розважальні заходи.

13 травня у міському Будинку культури о 15.00 відбуватимуться семінари, консультації для всіх, хто цінує і поважає сімейні цінності. З 18.00 тут працюватиме арт-кафе з концертними номерами.

14 травня релігійні громади міста відчинять двері для зустрічей та безкоштовного показу фільмів на сімейну тематику. До участі у проведенні такого сімейного кінотеатру запрошуються міські кафе.

18-20 травня на площі біля кінотеатру ім. Т.Шевченка діятиме наметове “Сімейне містечко”, де працюватимуть педіатр, психолог, сімейний консультант, юрист, священнослужитель, військовий капелан. Вони надаватимуть безкоштовні консультації, психологічну допомогу, зокрема для родин учасників АТО, військовослужбовців, допомагатимуть порадами з кризової вагітності та іншими практичними рекомендаціями людям з особливими потребами.

Участь у “Сімейному містечку” братимуть волонтери громадських організацій “Хмельниччина без сиріт” і “Агапе” (“жертовна любов”).

20 травня у рамках “Тижня сім’ї” відбуватимуться спортивні, ігрові та розважальні заходи. Біля кінотеатру ім. Т.Шевченка виступатимуть аніматори, відбудеться турнір з флорбоку (хокей на асфальті).

У парку ім. І.Франка змагатимуться сімейні команди футболістів та волейболістів.

На обох майданчиках триватимуть майстер-класи, працюватимуть шлюбні фотозони, де професійні фотографи робитимуть безкоштовні фотосесії.

Центральною подією “Тижня сім’ї” має стати Сімейна хода 20 травня. Її учасники пройдуть від костелу на проспекті Миру вулицями С.Бандери, Кам’янецькою, Проскурівською до площі біля кінотеатру ім. Т.Шевченка. Завершить святкові заходи мітинг і великий концерт кращих виконавців і художніх колективів міста.

Цьогорічне проведення “Тижня сім’ї” відбуватиметься за підтримки та сприяння міського голови Олександра Симчишина.

Від імені оргкомітету “Тижня сім’ї”, член всеукраїнської ГО “Всі разом за сім’ю”, член громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Валерій Хома запрошує хмельничан взяти активну участь у заходах 13-20 травня.

Сім’я — основа українського суспільства, для нас це визначальна річ, фундамент нашої філософії. Отож обов’язок кожного — зберегти це заради наступних поколінь і нашої незалежності”, — вважає він разом з усіма організаторами цього дійства.

Володимир РАЗУВАЄВ

One Response

  1. […] «Сім’я — основа українського суспільства; для нас це визначальна річ, фундамент нашої філософії. Отож обов’язок кожного — зберегти її заради наступних поколінь і нашої незалежності»  — вважає він разом з усіма організаторами цього дійства, пише Проскурів. […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *