З життя громади

Робота з людьми — робота для людей

Виборчий округ №29 охоплює центральну частину міста з усіма її особливостями — як обличчя обласного центру. Відтак бути тут депутатом неабияка честь і відповідальність. У нинішньому скликанні міської ради представляти інтереси цього округу виборці довірили Юрію Вавринюку з фракції “Об’єднання “Самопоміч”. Але, незважаючи на вагомість і масштаби обов’язків, він узяв на себе ще й додаткове завдання — опікуватися “бездепутатним” виборчим округом №27, де йому також добровільно допомагає колега по фракції Сергій Золотухін. Відтак практично весь центр міста вони взяли на себе. Як це вдається Юрію Вавринюку, показав його звіт, котрий відбувся минулого тижня у міському Будинку культури.

Депутат міської ради Юрій Вавринюк

Ще до початку звіту люди, які завітали на зустріч, обмінювалися враженнями: “Активно спілкується з нами, відгукується на кожне звернення, багато робить для округу, добре знає його проблеми”. Про те, як Юрій Вавринюк проводить зустрічі з виборцями, засвідчили численні відеоматеріали: на вулицях, у дворах, різних закладах… Підтвердив депутатську активність і секретар міської ради Михайло Кривак, представляючи його зібранню: “Ваш обранець веде активний діалог і завдяки цьому зумів вирішити більшість проблемних питань на обох округах”.
Статистика особистої діяльності депутата Юрія Вавринюка: відвідав 90% сесій міської ради, мав 70 виступів на засіданнях постійних комісій, провів торік 24 прийоми громадян, отримав 72 звернення, 60 з них спрямував на адресу відповідним посадовцям і комунальним службам.
Проінформувавши зібрання про основні здобутки з благоустрою та розвитку міста, Юрій Вавринюк детально розповів про свою роботу на округах у тісному зв’язку з комунальниками.
Так, поточний ремонт вуличної мережі відбувся на вулицях Подільській, Прибузькій, Проскурівській, Свободи. Великі обсяги робіт здійснені з омолодження та обрізки дерев на Подільській та Прибузькій. Проведений капітальний ремонт системи холодного і гарячого водопостачання на Проскурівського підпілля, 25 та Прибузькій, 14. За шістьма адресами обстежені ліфти з відповідним аналізом. Значні роботи відбулися з благоустрою прибудинкових територій на Подільській, 77/1 і вперше за багато років на Прибузькій, 14, яка стала зразковою територією. Вражає і перелік ремонтних робіт у житлових будинках та дворах на Проскурівській, 21, 31, 49, Подільській, 78, Свободи, 22а, Грушевського, 10, 55, Володимирській, 1, Прибузькій, 10, Вайсера, 75/1. За спільним фінансуванням (міський бюджет — кошти мешканців) проведені капітальний ремонт будинку з утепленням фасаду і прибудинкової території на Подільській, 54/1. Додатково почав працювати центральний тепловий пункт на Проскурівського підпілля, 25, який обслуговуватиме два дитсадки і кілька багатоповерхівок.
У найближчих планах округу: вперше у місті встановлення підземних сміттєвих урн на вулицях Гагаріна і Соборній. Передбачені також ремонтні роботи вулиць Кам’янецької, Героїв Майдану, Проскурівського підпілля, Прибузької, Подільської — з облаштуванням, велосипедних доріжок та розширенням проїжджої частини для зупинки біля поліклініки №1.
Триватимуть роботи з благоустрою прибудинкових територій на Грушевського, 74, Володимирській, 105, Вайсера, 75/1, 79 та Свободи, 22а. Відбуватимуться ремонтні роботи у житлових будинках, оновлення дитячих майданчиків на Подільській, 78, Володимирській, 1, Свободи, 22а, на мережах зовнішнього освітлення, з омолодження дерев. У планах нинішнього року — будівництво й облаштування п’яти дитячих та спортивних майданчиків.
Учасники звітної зустрічі активно включились у розмову щодо подальшого розвитку обох виборчих округів. Йшлося про проведення щодо цього нових зборів мешканців з депутатом, наведення ладу за деякими адресами. Люди радилися з представниками комунальних підприємств, висловлювали пропозиції й зауваження, багато говорили про культуру поведінки на вулицях, між сусідами, виховання дітей. Чимало слів подяки, зокрема колективних почув на свою адресу Юрій Вавринюк. “За 30 років ви перший депутат, якого ми бачимо і маємо можливість з вами спілкуватися”, “Спасибі за підтримку стрілецького спорту!” та інше.
Дякували люди і нинішній міській владі загалом: “Віримо, що наш Хмельницький буде квітучим та щасливим містом, коли є такі розумні та дієві керівники”. Хід звітної зустрічі показав, що вона матиме широке продовження за багатьма адресами — у дворах, як це практикує Юрій Вавринюк: “Робота з людьми — робота для людей”.
Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *