Без категорії

Тренуються резервісти

У військовій частині А4239 Сухопутних військ Збройних Сил України, що дислокується в Хмельницькому, тривають збори резервістів оперативного резерву першої черги. Протягом місяця вони тренуватимуться на базі військової частини і на навчальному полігоні. Це дозволяє військовим-резервістам удосконалити свої навички, отримати нову спеціальність, посаду, чергове військове звання, попрактикуватися в стрільбі з бойової зброї. Збори — це ще й можливість побачити бойових побратимів та відірватися від робочих буднів.

“Для якісного проведення навчальних зборів з резервістами розгорнуто довідково-інформаційний центр та організоване забезпечення речовим майном, харчуванням, місцями для відпочинку, навчання, тренування та проживання. До навчальних зборів залучено 21 військовозобов’язаний, серед яких офіцери запасу”, — повідомив майор Романович.
В останні досить непрості роки значно зріс рівень забезпеченості та професійної підготовки. Підхід до підготовки став значно серйозніший і з боку інструкторів, і самих резервістів.
Переважно оперативні резервісти першої черги — це військові, які вже відслужили рік по мобілізації, мають досвід ведення бойових дій у зоні проведення АТО і продовжують удосконалювати навички за своїми спеціальностями під час проведення подібних навчань та зборів.
Завершальним етапом стануть тактичні навчання, під час яких буде оцінено рівень підготовки як індивідуально кожного, так і злагодженості дій підрозділів у цілому.
Під час зборів резервісти мають усі види військового забезпечення, не втрачають фінансово без відриву від основного місця роботи, адже їм буде нараховано залежно від звaння тa посaди від 6 до 9 тисяч гривень. Загалом резервісту за 30 діб підготовки виплачується грошова виплата із розрахунку до двох мінімальних прожиткових мінімумів на місяць для працездатних осіб на 1 січня календарного року: від 2643 до 3524 гривень залежно від звання. Тимчасово непрацюючі отримають мінімальний прожитковий мінімум, сьогодні це 1762 гривні. На розмір добових для резервістів — від 360 до 900 гривень також впливають військові звання. А ще вони одержать грошову винагороду в кінці року від 1600 до 3100 гривень. Загалом безробітний резервіст за місяць підготовки минулого року отримував від 5194 до 7651 гривні, що втричі перевищує виплати військовозобов’язаним.
Для працевлаштованих резервістів компенсується середньомісячна зарплата за місцем роботи. Так, працюючий резервіст при мінімальній заробітній платі за місяць зборів цьогоріч отримає від 6773 до 9229 гривень залежно від військового звання.
Резервісту компенсується вартість проїзду або здійснюється його доставка військовим комісаріатом.
Під час зборів деякі резервісти виявили бажання служити за контрактом у нашій військовій частині. Відтак військова частина А4239 запрошує чоловіків, котрі мають бажання долучитися до лав Збройних Сил України і стати на захист України, телефонуйте — 65-62-25.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *