Культура

Розписували пасхальні яйця

У мистецьких закладах також у рамках фестивалю “Великодній дивосвіт” відбулися майстер-класи з виготовлення пасхальних яєць. Один із них — у дитячій школі мистецтв “Райдуга”.

Тут секретами розмалювання писанок ділилася вчитель образотворчого мистецтва Галина Олійник. На великодній урок зійшлися охочі та діти учасників АТО. Вони розписували яйця й дізнавалися про традиційні візерунки на них і значення кольорів писанок.
“На писанці намалювала дерево життя, присвятила його захисникам України —учасникам АТО. Обов’язково піду з мамою та бабусею до церкви на Пасху і його освячу. До речі, моя бабуся — справжня майстриня-писанкарка. Я ж малювала вперше, тепер навчатиму молодших у сім’ї. На службі в храмі молитимуся за мир в Україні”, — розповідає 13-річна Настя Толмачова, котра переїхала з родиною з Луганська.
Масові майстер-класи відбуватимуться біля кінотеатру ім. Т.Шевченка вже сьогодні. Тут аж до завершення “Великоднього дивосвіту” — до 22 квітня триватиме тематичний ярмарок з цікавинками для прикраси пасхального кошика та оселі.
Ірина САЛІЙ
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *