З життя громади

Всі об’єкти благоустрою — на інтерактивну мапу

На створення інтерактивних мап в Україні нині справжній бум. У Жмеринці, скажімо, є інтерактивна карта доступності об’єктів для осіб з інвалідністю, іванофранківці користуються мапою, де помічені місця прийому вторинної сировини та небезпечних відходів, а у Тернополі діє інтерактивна карта стану проведення
ремонтних робіт.

Електронна карта об’єктів соціального та інфраструктурного призначення Хмельницького в останні півроку також активно поповнюється новими записами. На електронні носії, на відміну від паперових, можна наносити будь-які характеристики в розширеному вигляді. Тож уся інформація з різноманітних сфер життя міста стане ще доступнішою громаді, як того і вимагає закон. Принципи наповнення інтерактивної карти інформацією розробили фахівці КП “Хмельницькінфоцентр”.
Як повідомив заступник начальника управління житлово-комунального господарства Володимир Путін, на карту будуть нанесені всі об’єкти соціального та інфраструктурного призначення Хмельницького, точніше, база даних кожного з них. Це — дороги, мережі, будинки, прибудинкові території, навчальні та дошкільні заклади, амбулаторії сімейної медицини, теплові пункти, торговельні споруди… З інтерактивної карти можна буде отримати вичерпну характеристику того чи іншого об’єкта від місця його розташування до, скажімо, дати останнього ремонту.
Активно працює над заповненням цифрового документа КП “Міськсвітло”. Як повідомив його керівник Володимир Пекарський, наповнити інформацією свій, так би мовити, розділ — дуже важлива, хоча й копітка справа. Наразі в цей своєрідний електронний реєстр підприємство ввело вже понад 14 тисяч світлоточок, а належить включити більше 15 тисяч.
“Розробка інтерактивної карти — це складна робота, — зазначив Володимир Путін, — адже в місті постійно відбуваються зміни, наприклад, будівництво, ремонти, тому карта регулярно доповнюватиметься та оновлюватиметься. Не так давно проведено перемовини з вінницьким підприємством про більш детальну аерозйомку всіх міських об’єктів у форматі 3D. Ця інформація також стане надбанням карти міста”.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *