Культура

Фестивальні писанки прикрасили Хмельницький

Головна платформа святкового фестивалю писанок “Великодній дивосвіт” розгорнулася під відкритим небом біля кінотеатру ім. Т.Шевченка. Минулого вівторка тут з’явилась експозиція минулоріч зроблених красунь — півтораметрових писанок, а також нових, розмальованих у міських школах мистецтв, трішки менших за розмірами, великодніх яєць.

Цьогорічні святкові окраси Проскурівської присвячені хмельницьким фестивалям, оскільки міська влада в особі голови Олександра Симчишина та управління культури і туризму прагнуть зробити місто фестивальним.
Тож дванадцять яскравих яєць прикрашені символікою фестивалів, котрі мають хмельницьку прописку. Це — “Співоча асамблея”, “Слово єднає”, “Respublica”, “Медовий спас”, “Green Fest”, “MAZHOR-РАRAD”, “Відлуння”, “Jazz Fest”, “Rock&Buh”, хореографічний імені В.Глушенкова, фестиваль писанок та “Різдвяний ярмарок”. На зворотному боці писанок з букв складається назва нашого міста.
Експозиція вже за кілька хвилин після монтування стала людною фотолокацією. Сподіваємося, це привабить і гостей Хмельницького. Найголовніше, щоб окремі хмельничани не зруйнували окрасу міста, як минулоріч!
Ірина САЛІЙ
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *