З життя громади

Хмельничани вийшли на толоку

Минулої суботи Хмельницький став чистішим. Представники місцевих комунальних підприємств і структурних підрозділів міської ради, а також небайдужі хмельничани вийшли на загальноміську толоку й прибрали 59 локацій.

Чимало з них є досить проблемними, хоча на їхніх територіях традиційно проходить толока. З року в рік деякі хмельничани засівають ці зелені зони сміттям. Так, одною з проблемних зон є відрізок вулиці Проскурівської біля залізничної колії від Старокостянтинівського шосе до вулиці Івана Франка. Там цьогоріч за прибирання й вирубування самосіву відповідали міське управління молоді та спорту, комунальне підприємство “Чайка” й Національна академія Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького.

Тут завжди багато сміття, особливо битих пляшок з-під алкогольних напоїв, — розповідає учасник толоки, працівник міського управління молоді та спорту Олексій Янчук. — Але ми зробимо цю частину міста чистою. Для цього ми працювали кілька годин. Хмельничан закликаю долучатися до толоки й не смітити, адже чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять”.

Начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез вважає, що негативно на стан зеленої зони впливають магазини поруч, які продають алкогольні напої. Самі ж вони не поспішають прибирати прилеглі території. На його переконання, варто встановлювати більше сміттєвих урн, куди люди могли б викидати сміття. Інша проблема — наркомани, в траві знайшли багато використаних шприців.

Завдяки старанню активних хмельничан ця територія стала знову чистою та гарною. Така ж ситуація й у решті локацій, де проходила загальноміська толока. Втім головна мета толоки — не прибрати за один день весь обласний центр, а показати гарний приклад решті хмельничан, аби ті прибирали власні помешкання й території, щоб з чистою душею зустріти Великдень.

Наш кор.

Фото Андрія ЯЩИШЕНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *