Соціум

Хмельничани з найвитриваліших

Відзначилася дебютантка змагань — кандидат у майстри спорту з легкої атлетики у бігу на довгі, зокрема кросові дистанції Сніжана Рибак (на фото), котра також займається кросфітом і тренує інших.

Останніми роками в Україні набирають популярності екстремальні види спорту. Нещодавно у Києві на мототреці Пирогово відбулися змагання “Гонка нації”, до програми яких були включені три види: “Забіг волі” протяжністю 13 км з 20 складними перешкодами (спуски, підйоми, водойми, пересування вантажів, лазання по канату…), “Забіг сили” протяжністю 5 км  з 15 перешкодами, командний забіг з подоланням перешкод.

Загалом у гонках взяли участь понад тисячу українців та навіть гості з-за кордону. Були серед учасників і хмельничани, які мають вагомі досягнення в інших видах спорту на всеукраїнській арені.
У “Забігу волі” відзначилася дебютантка змагань — кандидат у майстри спорту з легкої атлетики у бігу на довгі, зокрема кросові дистанції Сніжана Рибак (на фото), котра також займається кросфітом і тренує інших. Експеримент виявився тріумфальним, адже Сніжана виборола першість серед жінок, здолавши важку дистанцію за 2 год. 4 хв.
Комплект нагород вибороли наші майстри спорту з лижних перегонів, уже з досвідом у таких турнірах.
Вразив витривалістю Дмитро Козачок, який здобув срібло в “Забігу волі”. Через дві години знову стартував, але вже в “Забігу сили”, посівши третє місце серед чоловіків. А перемогу в цій дисципліні святкував інший представник Хмельниччини Андрій Петрук. Підтримала свого чоловіка майстер спорту з біатлону Валентина Козачок — третьою фінішувала в “Забігу сили” серед жінок.
Можливо, хтось з них наважиться вже цього року вийти на європейський рівень — чемпіонат континенту відбудеться влітку в Нідерландах. А поки вони під враженням перенесеного яскравого дійства — випробування власної сили, витривалості й волі у “Гонці нації”.

 

Віктор ФЛЕНТІН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *