Соціум

Свято молодих і активних: “Молодіжному клубу розвитку” — три роки

ГО “Хмельницький молодіжний клуб розвитку” днями, а точніше минулої суботи, у філармонії відзначила три роки власної діяльності.

Місто молоде, успішне, перспективне, коли активна молодь. Хмельницькому є на кого сподіватися, переконують молодіжні організації, одна з яких —  ГО “Хмельницький молодіжний клуб розвитку”, яка днями, а точніше минулої суботи, у філармонії відзначила три роки власної діяльності.

Розпочались урочистості з повідомлень про досягнення клубу, плани і перспективи, про які розповіли лідери громадської організації Степан Кушнір, Артур Кокаревич та Владислав Гребенюк.  
Так, робота організації базується на трьох рівнях: волонтерів, активістів та професіоналів. Перших у “Молодіжному клубі розвитку” нині налічується майже 250 осіб. Це  —  небайдужа молодь, яка охоче підтримує добрі починання, ініційовані активістами, котрих у клубі до десятка, та професіоналами, яких поки що троє.
Розпочинав роботу клуб з кількох небайдужих людей, які просто хотіли вершити добрі справи, а нині він співпрацює  з десятьма міжнародними організаціями, разом втілюючи цікаві проекти у сферах культури, освіти, екології, соціальної  і молодіжної політики, спорту.
За три роки активісти громадської організації спромоглися організувати  “Школу лідерів”, фестиваль “Green Fest”, низку цікавих тренінгів та акцій, проекти “Active citizens”, на який приїжджали лектори з інших міст, “Табір розвитку” та інші. Окрім того, громадські активісти захистили зелену зону від забудови й вже скоро на ній буде створено Молодіжний парк.
Чимало в громадської організації і задумів на майбутнє. Головна мета — зробити місто  європейським і цікавим для хмельничан та гостей міста. У планах — HI-Tech-пікнік, туристична поїздка Поділлям, всеукраїнський освітньо-культурний табір, дні акустичної музики та ще чимало цікавих заходів для молоді, про які інформуватимуть ЗМІ, зокрема газета “Проскурів”.
Поділилися члени “Молодіжного клубу розвитку” і запорукою успішності організації. Одна з її складових — підтримка міської влади, лідерів інших молодіжних організацій, представників бізнесу міста…
Усіх, хто допомагав рости, міцніти “Молодіжному клубу розвитку”, нагородили спеціальними сертифікатами. Отримали їх і представники ЗМІ, серед них — журналісти газети “Проскурів” Андрій Ящишен і ТРК “Місто” Тетяна Гуща.
Привітав громадську організацію і міський голова Олександр Симчишин, подякувавши за співпрацю з владою міста. До вітань приєднався очільник міського управління освіти Роман Миколаїв.
Ірина САЛІЙ
На фото: лідери “Молодіжного клубу розвитку” з міським головою
Фото Андрія ЯЩИШЕНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *