Соціум

За плечима — фронтові дороги

Вже майже рік сержант Микола Войчишен сумлінно виконує бойові завдання, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. Він проходить службу у військовій частині А1964, що в смт Гвардійське Дніпропетровської області.

Вже майже рік сержант Микола Войчишен сумлінно виконує бойові завдання, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. Він проходить службу у військовій частині А1964, що в смт Гвардійське Дніпропетровської області.

Після призову у Збройні Сили України сержант Войчишен пройшов підготовку в навчальному центрі на посаді механіка-водія бойової машини. З будь-яким видом техніки чоловік швидко знаходить спільну мову, адже його трудова діяльність пов’язана з кермом.
Ще в юності Микола Миколайович закінчив автошколу, тривалий час працював водієм маршрутного таксі на підприємстві “Хмельницьке таксі”. Здобуті там знання й навички нині успішно використовує в обслуговуванні складної військової техніки і передає їх своїм бойовим побратимам.
Зокрема, у сферах тактично-спеціальної підготовки, вогневої підготовки, воєнної топографії, прийомах і способах маскування, оснащенні захисних інженерних споруд, фізичної і військово-медичної підготовки, виживання на будь-якій місцевості, практики використання службових собак.
За плечима Миколи Миколайовича чимало кілометрів пройдених фронтових доріг. За весь цей час жодної серйозної поломки! Бойову машину він обслуговує у будь-який час — і вдень, і вночі.
Технічний талант Миколи Войчишина не раз ставав у пригоді. Ось   лише один із багатьох подібних випадків. Команда прибути у пункт призначення для виконання бойового завдання прозвучала о 2.30 ночі. Вона як блискавка, розтяла сни наших хлопців. Швидкі, без метушні збори. Техніка прогріта. Починається марш. Під час підходу в точку призначення одна з машин глохне. Микола Миколайович приходить на допомогу своєму бойовому побратиму й швидко допомагає відновити роботу машини. Завдяки цьому колона прибула вчасно й виконала поставлене завдання.
Після звільнення у запас Микола Войчишен матиме, що розповісти про бойових побратимів рідним і друзям: Станіславу Блажуку, Петру Логвіну, Володимиру Демедюку, Миколі Українцю…
А поки що сержант Войчишен у складі військового колективу виконує бойові завдання з захисту співвітчизників.
Олександр Сущенко, майор  військової частини А1964
На фото: сержант Микола Войчишен

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *