Соціум

У Хмельницькому відбулися ігри чемпіонів

Цього року всеукраїнський чемпіонат “Біола — ігри чемпіонів” вже вп’яте назве переможця. Найкращий визначиться серед двох мільйонів учасників, які борються за честь свого навчального закладу та звання найспортивнішої шкільної команди року.

Цього року всеукраїнський чемпіонат “Біола — ігри чемпіонів” вже вп’яте назве переможця. Найкращий визначиться серед двох мільйонів учасників, які борються за честь свого навчального закладу та звання найспортивнішої шкільної команди року.

Успортманежі Хмельницького національного університету пройшов обласний етап ігор. Наш відбір став вже 25-м на мапі ювілейного чемпіонату та визначив команду, яка захищатиме честь Хмельниччини у фіналі. Відбудеться він традиційно в травні у міжнародному дитячому центрі “Артек”.

На звання кращої команди Хмельниччини претендували 23 збірні, які стали переможцями регіональних першостей. За правилами, в кожній з них виступало по сім учасників: по одному хлопчику 5, 6, 8, 10 класів та по одній дівчинці 5, 7, 9 класів. Тому обласний фінал зібрав більше 160 юних спортсменів, не рахуючи потужних груп підтримки. Серед останніх, до речі, були керівники міського та обласного управлінь освіти, які бажали юним активістам енергійності та хорошого настрою, а також зірка хмельницького спорту — олімпійський чемпіон з веслування на байдарках Сергій Нагорний. Українські знаменитості, які в попередні роки були гостями свята здоров’я та здорового способу життя, цього разу, на жаль, не приїхали.

Незмінно учасники гартували свій командний дух та перевіряли фізичні можливості на спеціальних надувних конструкціях. Цього разу дворазовим переможцям попередніх років — учням школи села Пеньки зі Старокостянтинівщини щастило менше і вони здали свої позиції. А в двійці кращих опинилися ті, хто торік показав другий і третій результати. Команда Кошелівської школи з Красилівщини (керівник Анатолій Костюк) до титулу переможців була дуже близькою в 2010 році. Аби тепер не впустити свій шанс, віце-чемпіони налаштувалися рішуче. Окрім перемоги в двох із трьох конкурсів змагальної програми, їм належить ще й рекорд області на смузі перешкод. Такий результат приніс хлопцям та дівчатам омріяну путівку до “Артеку”.

Торішні бронзові призери — команда Кам’янець-Подільського НВК №9 (керівник Михайло Мосна) цього разу також покращили свої результати на одну позицію та стали в рейтингу другими. Закрили трійку лідерів представники Хмельницького колегіуму ім. В.Козубняка (керівник команди Віталій Шкарпета).

Ольга Цимбалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *