Соціум

Курити у громадському місці — зась!

У Хмельницькому стартував проект по боротьбі з курінням у громадських місцях. Молоді активісти створили ініціативну групу за підтримки молодіжної громадської організації “Демократичний альянс” і мають досить амбіційні плани: у максимально короткі терміни досягти значних результатів у забороні тютюнопаління у центральній частині міста.

“У багатьох містах Європи та України вже існує така практика”, — зазначає координатор антитютюнової кампанії Руслан Білик. Тому, враховуючи успішність кампаній сусідніх міст, активісти вирішили перейняти позитивний досвід. Як стверджують організатори, робоча група має чітко сформований стратегічний план та активно його впроваджує. Наразі формується коаліція, до якої входитимуть представники громадських організацій, експерти та волонтери. З метою отримання статистичних та аналітичних даних з цієї проблеми вони направили звернення до міської ради, управлінь МВС, сан-епідемстанції, МНС, освіти та науки, молоді та спорту, охорони здоров’я та міської прокуратури. Окремо створений проект додаткового обмеження тютюнопаління подаватиметься на розгляд міській раді. Звернення містить перелік місць, де планується заборонити тютюнопаління, а також план виконання цього обмеження.

Бліцопитування показало, що хмельничани активно підтримують цей проект та готові дотримуватися заборон, що їх планують впровадити члени ініціативної групи.

Активісти впевнені: проект несе лише позитивні зміни. “Хмельницький без тютюнового диму — це реально, — кажуть члени ініціативної групи. — Ми боремося за чисте місто, здоровий спосіб життя та позитивний імідж нашого Хмельницького”.

Бажаєте долучитися до акції? Пишіть — [email protected] або телефонуйте 067 772 52 63.

Марія Малкова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *