Соціум

“Бартерсервісу” — належний сервіс

Нещодавно балансова комісія розглядала фінансові показники діяльності підприємств та організацій, що знаходяться в комунальній власності міської громади, та їхні плани на 2011 рік. Частина таких підприємств функціонують як ринкові господарюючі суб’єкти. Інша частина — заклади з надання соціальних послуг населенню. Перші мають приносити дохід та поповнювати фінансову базу міста, другі — фінансуються з міського бюджету. Але в обох випадках має бути постійний контроль громади щодо їх ефективної діяльності.

Серед комунальних підприємств, які працюють та отримують прибуток, варто відзначити декілька, а саме: комунальна аптека “Віола”, МКП ринок “Ранковий”, МКП “Кінотеатр ім. Т.Шевченка”. Особливу увагу привертає ринок “Ранковий”, у зв’язку з передачею йому на баланс ринку “Бартерсервіс”. Ці зміни передбачають покращити умови для підприємців, які там працюють, а також провести необхідний ремонт інфраструктури ринку.

Для покращення ситуації підтримую пропозицію щодо направлення прибутку ринку “Бартерсервіс” за перші місяці 2011 року саме на створення таких умов і належного благоустрою. Для розробки більш детальних рішень та публічного контролю вважаю за необхідне вивчити стан справ на цих підприємствах. З цього приводу я направив депутатські запити щодо надання балансового звіту та планів діяльності цих підприємств та організацій з метою вивчення їхньої фінансової ситуації, можливості збільшення відрахувань до бюджету міста. За цими результатами можна буде внести пропозиції для покращення їхньої діяльності.

Дмитро Шевченко, депутат міської ради (група “Фронт змін”)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *