Соціум

З ломак та соломи бютівці поставили пам’ятник владі

Останнім часом в Україні відбувається стрімке подорожчання більшості соціально важливих товарів та послуг. Ось уже кілька місяців країну лихоманить від бензинової кризи, значно зросли у ціні гречка, борошно, цукор. Незабаром очікується чергове подорожчання енергоносіїв, інших товарів та послуг, що може призвести до зубожіння більшості наших громадян, яким і так живеться несолодко. Проте чиновники всякий раз намагаються довести протилежне, розповідаючи нам про “досягнення” та “реальні здобутки”, на які вони спромоглися протягом року. А тому виникає логічне запитання: куди ж дивиться наша влада, чому, ми, прості українці, маємо страждати, поки вони набивають собі кишені? Останнім часом в Україні відбувається стрімке подорожчання більшості соціально важливих товарів та послуг. Ось уже кілька місяців країну лихоманить від бензинової кризи, значно зросли у ціні гречка, борошно, цукор. Незабаром очікується чергове подорожчання енергоносіїв, інших товарів та послуг, що може призвести до зубожіння більшості наших громадян, яким і так живеться несолодко. Проте чиновники всякий раз намагаються довести протилежне, розповідаючи нам про “досягнення” та “реальні здобутки”, на які вони спромоглися протягом року. А тому виникає логічне запитання: куди ж дивиться наша влада, чому, ми, прості українці, маємо страждати, поки вони набивають собі кишені?

Минулого тижня під стінами міської організації Всеукраїнського об’єднання Батьківщина” зібралась більше сотні активістів цієї політичної сили на акцію протесту. Під супровід “барабанного дробу” по відрах та із закликами на кшталт “Ні — недолугій владі!” мітингувальники пройшлися вулицями Проскурівською та Соборною до майдану Незалежності.

На платформі перед облдержадміністрацією, де незабаром до двадцятої річниці Незалежності України має з’явитися новий пам’ятник “Віра Надія Любов”, з в’язки ломак, гасового світильника та порожнього відра активісти облаштували своєрідний пам’ятник недолугій владі. Мітингувальники переконані, що, як наслідкок незграбної політики уряду, невдовзі українці будуть змушені повернутися до дідівського способу життя. Адже через непомірно високу вартість товарів та послуг до нашого побуту можуть повернутися свічки, гасові лампи, як дешева альтернатива електроенергії, дрова та солома — замість природного газу, ну, а по воду хмельничани ходитимуть з відрами до Південного Бугу, оскільки центральне водопостачання стане для більшості дорогим задоволенням.

За словами заступника голови обласної організації “ВО “Батьківщина” Олександра Панасюка, нинішнє підвищення цін на найважливіші продукти харчування та промислову продукцію найбільше б’є по людях, які і без того ледь зводять кінці з кінцями. “З 1 квітня знову буде підвищено вартість електроенергії, що неминуче потягне за собою підняття цін на інші товари та послуги, — каже Олександр Панасюк. — Ми говоримо “Ні — бездарній політиці уряду!”, який змушує органи статистики повідомляти людям неправдиву інформацію щодо реального рівня інфляції української гривні, який згідно з офіційними даними за минулий рік склав лише 9%, тоді як незалежні джерела публікують відмінні цифри — від 25 до 42%. Таким чином, влада не лише дурить народ, а й ухиляється від переіндексації усіх соціальних видатків, зарплат та пенсій”.

Протестучи, учасники акцій закликали владу підвищити заробітні плати, пенсії та соціальні допомоги згідно з реальним рівнем інфляції та припинити збагачуватися за рахунок простих українців.

Ганна Пасічник
Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *