Соціум

Разом добрі справи робити легше

Ініціативні підприємці допомогли з ремонтом психіатричній лікарні

Переважна кількість державних лікувальних закладів в Україні збудована ще за радянських часів і нині потребує капітальних ремонтів та переоснащення, але на все в бюджеті грошей не вистачає.

Ініціативні підприємці допомогли з ремонтом психіатричній лікарні

Переважна кількість державних лікувальних закладів в Україні збудована ще за радянських часів і нині потребує капітальних ремонтів та переоснащення, але на все в бюджеті грошей не вистачає.

Об’єднавши зусилля, добрі справи робити легше, це ще раз довела ініціативна група підприємців з Хмельницького, Кам’янця-Подільського та Вінниці, які наприкінці минулого року розпочали допомогу дитячому відділенню обласної психіатричної лікарні №1 у с. Скаржинці. Одним з ініціаторів благодійної акції став благодійний фонд “Зміцнення громад”, засновником якого є аграрна корпорація “Сварог”.

Нині у цій лікарні надається повний спектр психіатричної допомоги хворим з усієї області. Тут діє дитяче відділення, де проходять лікування діти з трирічного віку і до повноліття, обстежують та лікують юнаків призовного віку. За словами головного лікаря психіатричної лікарні Володимира Демчука, особливу увагу приділяють дитячому відділенню, оскільки хвороби такого профілю потрібно починати лікувати при перших проявах, щоб надалі не виникло ускладнень.

Нині багато українців потребують кваліфікованої психіатричної допомоги, але до лікарні з такими проблемами звертаються одиниці. Наприклад, у Німеччині психіатра регулярно відвідують 24-25% населення, у нас — всього 2%. “Наше дитяче відділення розраховане на 40 ліжок, тут працює висококваліфікований персонал, де надається повний спектр психіатричної та неврологічної допомоги дітям, — каже Володимир Миколайович. — Та дуже важливо, аби дітки проходили лікування у нормальних умовах. Приємно, що у цей непростий час знайшлися люди, які виявили бажання допомогти з проведенням ремонтних робіт та облаштуванням палат”.

Завдяки президенту БФ “Зміцнення громад” Анні Гордійчук до благодійної акції вдалося залучити приватні підприємства, які допомогли з будівельними роботами. “До цієї акції наш благодійний фонд долучився випадково, — каже Анна Олександрівна. — Вважаю, що кожен українець повинен допомагати державі в тому, на що у неї не вистачає можливостей. Адже діти для швидшого одужання мають перебувати у комфортних умовах. Для цього ми закупили 40 ліжок з матрацами на загальну суму понад 37 тисяч гривень. Надалі плануємо продовжувати співпрацю”.

За словами представника ініціативної групи підприємців, яка складається з 15 осіб, у ремонт та облаштування відділення разом з благодійним фондом було вкладено майже 70 тисяч гривень. “Теперішні складні економічні умови не повинні завадити допомозі медичним закладам. Тому підприємці зібралися в ініціативну групу та вирішили допомогти психіатричній лікарні, — розповідає представник ініціативної групи підприємців. — Ми запитали в головного лікаря, якої допомоги найбільше потребує лікарня, і взялися за ремонт дитячого відділення”.

Ганна Пасічник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *