Соціум

Про профілактику хвороб тварин

У вівторок відбулося чергове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при міській раді під головуванням заступника міського голови Григорія Давиденка. У засіданні взяли участь члени комісії, голови місцевих комітетів самоорганізації населення міста, представники притулку для безпритульних тварин “Добро”, залізничної станції Хмельницький, працівники пункту державного ветеринарного контролю на державному кордоні і транспорті та інші.

Під час засідання йшлося про посилення профілактичних заходів та державного ветеринарно-санітарного контролю і нагляду щодо профілактики африканської чуми свиней, ящуру та хвороби Ньюкасла. Раніше подібне засідання відбулося в облдержадміністрації.
Основну увагу учасники засідання акцентували на африканській чумі свиней, яка уже протягом трьох років “хазяйнує” на території сусідньої Росії і нині є реальним ризик потрапляння цієї страшної інфекції на територію України. Нагадаємо, африканська чума свиней є смертельним вірусом, яким хворіють тільки свині, проте не становить загрози здоров’ю людини.
Щоб мінімізувати ризик появи цієї хвороби на території Хмельницького члени протиепізоотичної комісії рекомендували головам місцевих комітетів самоорганізації населення налагодити роботу всіх відповідних служб, постійно проводити роз’яснювальну роботу серед населення та скласти облік тварин у приватних господарствах. Вагонній дільниці станції Хмельницький рекомендовано постійно проводити знезараження рухового складу, який курсує між Санкт-Петербургом і нашим містом. Буде посилено контроль за якістю продукції тваринного походження, яка збувається на продовольчих ринках нашого міста.
Григорій Давиденко зазначив, що поява і можливе введення карантинних заходів щодо цих небезпечних захворювань на території міста може призвести не лише до втрат в реалізації продукції свинарства та птахівництва, а й скоротити обсяги експорту інших товарів, що є фінансово невигідним.

Ганна Пасічник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *