Соціум

Кримінал на 9.02

За псевдороботу видурив 80 тисяч гривень
Аби розрахуватися з боргами, 24-річний кам’янчанин вигадав аферу з працевлаштуванням за контрактом у Великобританії та Норвегії.

Клієнтами молодика ставали переважно молоді люди. Він брав у них документи (закордонний паспорт та копію внутрішнього), а також плату 500-800 євро. Аби довести, що все чесно і справедливо, натомість видавав розписки та копію власного паспорта. Потім просто переставав відповідати на телефонні дзвінки або ж продовжував годувати обіцянками.
З жовтня минулого року в такий спосіб йому вдалось обдурити чимало людей. Наразі відомо 13 випадків шахрайства. До речі, свого часу чоловік уже був умовно засудженим за підробку документів, за якими отримав фіктивні кредити. Сума збитків, яких він завдав потерпілим цього разу, сягає восьми тисяч євро. За даним фактом порушено кримінальну справу.

Обікрав сільську крамницю через… сумління
Щоб повернути гроші одногрупників, 18-річний юнак зі Старосинявщини пограбував магазин.

Хлопець виріс у багатодітній сім’ї. Після закінчення школи пішов здобувати робітничу спеціальність в училище, де зарекомендував себе старанним та відповідальним учнем. А тому збір коштів на ремонт класу довірили саме йому. З зібраними 160 гривнями хлопець приїхав на вихідні додому. Молодша сестра, знайшовши гроші серед братових речей, віддала їх матері. Та одразу ж розтринькала всю суму.
Аби повернути одногрупникам гроші, хлопець наважився серед ночі обікрасти місцевий магазин. Щоб потрапити всередину, вирвав скоби з вхідних дверей. Але в касі виручки не знайшов, тому прихопив з собою трохи продуктів харчування. Із цим пішов до старої материної хати, в якій ніхто не жив і просидів там до ранку. Потім подався з села геть.
Правоохоронці затримали юнака серед поля. Він був настільки приголомшений своїм вчинком, що навіть не міг пояснити куди і чому прямує. І хоча хлопець повністю розкаюється в скоєному, за фактом крадіжки порушили кримінальну справу. За необдуманий вчинок йому загрожує позбавлення волі від трьох до шести років.

Пенсіонер обороняв сусідську хату від злодія
На Віньковеччині затримали чоловіка, який спокусився на майно односельчанки та ледь не вбив пенсіонера, який намагався захистити господу сусідки від чужого вторгнення.

27-річний молодик, раніше судимий, постійної роботи не мав, а тому перебивався випадковими заробітками. І хоч різдвяні свята вже минули, вирішив підзаробити щедрувальником. За кілька годин чоловік обійшов багато господ та добряче захмелів, бо в кожній пригощали оковитою. В одному з будинків він не застав господарів, тому одразу ж зметикував, що в хаті можна щось поцупити. Поки шукав цінні речі, на порозі з’явився 80-річний сусід. Він уже на подвір’ї намагався зупинити грабіжника, який добряче побив пенсіонера та надірвав йому м’які тканини ротової порожнини.
Правоохоронці затримати крадія із валізами в руках. У нього знайшли мобільний телефон потерпілої, а також телевізор, захований у кущах.

За інформацією центру зв’язків з громадськістю УМВС
України в Хмельницькій області, підготувала Ольга Цимбалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *