Соціум

Пролог четвертої сесії — низка звернень

Четверта сесія Хмельницької міської ради запланувала на розгляд 60 питань. Усі вони пройшли попереднє слухання та обговорення в постійних депутатських комісіях, під час яких були враховані зауваження та пропозиції. Однак депутати, перш ніж взятися за розгляд запланованого, озвучили кілька звернень.

Четверта сесія Хмельницької міської ради запланувала на розгляд 60 питань. Усі вони пройшли попереднє слухання та обговорення в постійних депутатських комісіях, під час яких були враховані зауваження та пропозиції. Однак депутати, перш ніж взятися за розгляд запланованого, озвучили кілька звернень.

Першим попросив слова депутат Володимир Швець, директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів. Його звернення стосувалося проекту змін до Земельного кодексу, що значно обмежують повноваження місцевого самоврядування розпоряджатися землею в межах міста. Наступні три заяви по черзі озвучили члени депутатської фракції “Свобода”. Звернення Олександра Симчишина стосувалося “незаконного рішення суду”, яким скасовано указ про присвоєння Степану Бандері звання “Герой України”, він висловив своє несприйняття та обурення з цього приводу. На думку депутата, відповідне рішення суду виглядає, як відкрита провокація та зневага до українського народу та його історії. Через це воно не може бути визнаним. Свободівці клопотатимуть, аби і в нашому обласному центрі з’явилася вулиця імені Степана Бандери. Депутат Віталій Діденко запропонував провести громадські слухання, аби почути думку людей стосовно добудови двох реакторів Хмельницької атомної електростанції. Навівши кілька аргументів, він доводив, що це не тільки не дасть ніяких преференцій жителям Хмельниччини, а навпаки, вплине на погіршення безпеки громадян. Ще один свободівець — Володимир Гончарук звернувся щодо надання вичерпної інформації про виділення в постійне користування земельних ділянок на безоплатній основі, починаючи з 2006 року. Це звернення викликало обурення у голови фракції “Батьківщина” Костянтина Чернилевського, який відреагував короткою реплікою. А після нього Володимир Швець акцентував на тому, що всі рішення щодо земельних питань, починаючи з 2002 року, доступні і з ними можна ознайомитися на сайті Хмельницької міської ради. Головуючий на сесії міський голова Сергій Мельник, доповнюючи, зауважив, що депутатам, перш ніж додавати роботи відповідним управлінням, слід самим уважно вивчити й аналізувати прийняті в різні роки земельні документи.

 

Дещо різкіше прозвучали зауваження від депутатів з фракції Партії регіонів. Людмила Бесєда порадила колегам думати не про політичний піар, а братися до конкретних справ. Її доповнила однопартієць Оксана Кольгофер, назвавши свободівців “тріо мареничів”, які забувають про те, чого вони прийшли в міську раду: “Досить робити з міської ради політичну трибуну. У нас інше завдання: покращувати роботу комунальних служб, вирішувати питання задля мешканців міста…”. Продовження перепалки не відбулось, оскільки міський голова нагадав про можливість повернутися до дискусії “В різному”. Зате, коли чергове звернення озвучувала депутат Надія Кнець, Сергій Мельник попросив депутатів бути надзвичайно уважними, оскільки йдеться про важливі для всіх речі. Так, озвучені заяви стали своєрідною преамбулою або прологом до розгляду планових питань. Докладніше про четверту сесію міської ради читайте в наступному номері газети.

Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *