Соціум

З роками кохання стало діамантовим

Прожити з коханою людиною душа в душу шість десятків років, незважаючи на різні перипетії долі, — нелегкий труд і велике щастя водночас.

Прожити з коханою людиною душа в душу шість десятків років, незважаючи на різні перипетії долі, — нелегкий труд і велике щастя водночас.

Так вважає подружжя Олександра Олексійовича та Галини Анатоліївни Фадєєвих, котрі минулої неділі відзначили діамантове весілля. Його сімейна пара провела по-особливому, нетрадиційно пишно. Урочиста церемонія відбулась у залі міського РАЦСу. Подружжя обмінялося каблучками й обітницями любити одне одного й надалі міцно і вічно. Правдивість обіцянок підтвердили вогники в очах чоловіка і дружини, які не згасили час та всілякі негаразди. Свідченням істинного кохання став і міцний поцілунок, ним, теплим і щирим, сімейна пара потішила гостей свята після провокуючого “Гірко!”. Знову молодими і піднесеними діамантові наречені відчули себе, кружляючи в ніжному вальсі. Кажуть, коли познайомилися й розписалися у 1951 році, весілля не святкували. Тоді не було ні коштів, ні можливості, адже невдовзі після одруження Олександра Олексійовича забрали на військову службу. Дружина віддано чекала його, берегла сімейне вогнище. Ніколи не дорікала чоловіку Галина Анатоліївна за нелегке ремесло військового, навіть тоді, коли довелося покинути заради його служби рідне місто і поїздити світом. На різних полюсах пожили Фадєєви, тому називають свою сім’ю інтернаціональною. “У різних куточках світу, де служив чоловік, з’являлися наші діти, — каже Галина Анатоліївна. — Син Ігор, доньки Тетяна та Ірина народилися у різних країнах, але Батьківщиною завжди називали Україну”. Дуже люблять своїх нащадків Олександр Олексійович та Галина Анатоліївна, тішаться онуками, їх у них шестеро. Саме діти й онуки підготували стареньким святкування діамантового весілля. “Батьки завжди більше дбали про нас, а не про себе. Коли ми були маленькими, всі їхні статки і добродушність тратилися на те, щоб зробити нас щасливими і безтурботними. Нині, коли ми стали на ноги, всіляко намагаємося віддячити мамі й татові, подарувати їм щасливу старість”, — каже дочка Тетяна.

Найближчих та найшанованіших гостей зібрало на діамантовому весіллі подружжя Фадєєвих. Серед них — заступник міського голови Григорій Давиденко, котрий красним словом привітав ювілярів з їх особливим святом. Підкріпив свої вітання щедрим подарунком від міської ради та букетом барвистих квітів.

Після церемонії у РАЦСі та перед святковим застіллям у ресторані в Олександра Олексійовича та Галини Анатоліївни знайшлася хвилинка, щоб повідати охочим секрет свого міцного кохання. “Прожили разом так довго тому, що вірили одне одному, незважаючи ні на що. Прощали одне одному маленькі провини. Знали, що найцінніше у світі — друга половинка. Ніколи не переймалися через статки. Наше подружнє життя почалося з двох валіз, а розцвіло розумними дітьми й онуками. Чоловік завжди був надійною опорою. Правду кажуть, що чоловік — голова, а жінка — шия. Олександр завжди приймав остаточне рішення у будь-якій ситуації, а підводила його до рішення я. Хочеться побажати сучасній молоді вірити в кохання й берегти вірність тій людині, від якої сильнішає стукіт серця!” — каже дружина з 60-річним досвідом Галина Фадєєва.

Ірина САЛІЙ
Фото Дмитра СВІДЕРСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *