Соціум

Визначилися переможці шахового кубка Мартинова

Сорок чотири учасники зібрав кубок Володимира Мартинова — екс-чемпіона України з шахів за листуванням в особистому та командному заліках, який багато зробив для розвитку шахів у нашому місті й області, але рано пішов з життя.

Претендували на перемогу в турнірі три кандидати в майстри спорту, сильні першорозрядники, 15 учнів шахової школи ДЮСШ №2 та досвідчені ветерани шахового спорту.
Змагання проходили за олімпійською нокаут-системою з вибуванням аутсайдерів після міні-матчів з двох партій турніру.
До фіналу кубка вийшли шахісти з найвищими рейтингами — кандидати в майстри спорту: заступник головного лікаря поліклініки №4 Володимир Іванов та підприємець Олексій Ченаш. У перших двох партіях фінального матчу суперники виграли по одній партії, а тому були призначені бліц-партії, які також не виявили переможця. І лише в додатковій бліц-партії переміг Ченаш.

У матчі за третє місце зустрілися першорозрядники Олександр Кравець та Дмитро Шевчук. І тут також лише за результатом додаткової бліц-партії перемога була на боці Олександра. 
Кращий результат серед жінок та ветеранів показала багаторазова чемпіонка міста й області Валентина Коштенко, а серед інвалідів — кандидат у майстри спорту Василь Шостацький.
Переможці турніру нагороджені грамотами міського спорткомітету та призами, встановленими президентом міської та обласної шахових федерацій Василем Крутенчуком та родиною Володимира Мартинова.

Анатолій Харьков,
арбітр ФІДЕ, головний суддя змагань

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *