Соціум

“Люди, природа, тварини” від хмельницьких фотографів

Минулого тижня в “Родинному домі” відкрилася фотовиставка під назвою “Люди, природа, тварини”.

Через організаторів експозиції — хмельницький центр цифрової фотографії “Кодак Експрес” щодня проходять десятки цікавих та неординарних знімків, зроблених руками звичайних городян. Аби їх змогли оцінити та побачити інші, колектив салону вирішив провести конкурс, який спочатку відбувся в соціальній мережі “Вконтакте”. “Виставленим електронним роботам не бракувало почуттів, але ми розуміли, що ще більшої експресії вони набудуть після того, як їх оживити на папері. Ось тому було вирішено, що фінальним етапом стане фотовиставка, яка б зібрала не лише кращі світлини, а й їх авторів”, — розповідає ініціатор Вік-тор Киричок.

На онлайн-експозицію свої роботи надіслали чотири десятки фотографів. Серед них були й аматори і професіонали. Учасники розміщували знімки в мережі, а журі та Інтерет-користувачі визначали кращі з них. Ось так зі 117 світлин на експозицію потрапили 72.

Переможцями конкурсу стали Сергій Зисько за роботу “Погляд”, Олександра Федорова за “Стильний портрет” та Тетяна Лук’янова за фотографію “Намет”. Окрім цієї трійки, свої відзнаки отримали й ті, чиї роботи найбільше припали до душі користувачам мережі. Найбільше онлайн-голосів дісталися Аллі Кузьменко — 242 та Сергію Ігнатову, за якого проголосували 226 людей.

Також було вручено кілька додаткових номінацій. Управління культури та туризму на свій смак нагородило грамотою Юрія Бухту, управління в справах сім’ї та молоді віддало перевагу роботам Романа Бойка. Газета “Проскурів” також не стояла осторонь і за багаторічну співпрацю з нами та популяризацію фотомистецтва в місті відзначила ще одного учасника виставки — Сергія Аніськова. А керуюча справами міськвиконкому Людмила Черевченко — молодого фотографа Тараса Свіргунця (творчий псевдонім хлопця Гарольд Іващенков).

Ольга Цимбалюк
Фото Сергія Аніськова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *