Соціум

Кам’янець прийматиме чемпіонат світу з гирьового спорту

Після світової першості серед дорослих, яка відбулася в Хмельницькому два роки тому, міжнародна федерація гирьового спорту довірила нашому обласному осередку проведення ще одного світового форуму. Щоправда, цього разу на Поділля з’їдуться сильніші гирьовики планети 16-18 років.

І це далеко не одна з приємних новин, якими з нами поділився президент обласної федерації гирьового спорту Василь Антонець. “За результатами минулого року підопічна мені організація в рейтингу серед областей третьої групи (кваліфікація визначається за кількістю населення — прим. авт.) посіла друге місце. Лідерство в цій трійці кращих тримають спортсмени Житомирщини, а закривають її гирьовики Кіровоградщини”, — розповідає він.

Найпам’ятнішими перемогами минулого року наші спортсмени відзначилися на чемпіонаті світу. В італійському Мілані двоє подолян зуміли здобути для себе перші, але, сподіваємося, не останні чемпіонські звання. Серед юніорок цей титул дістався Марині Муринець. 19-річній спортсменці вдалося не лише забрати головну нагороду змагань, але й виконати нормативи майстра спорту міжнародного класу. Трохи згодом, у грудні, студентка Кам’янець-Подільського національного університету ім. І.Огієнка вже в фіналі кубка України зуміла закріпити цей успіх. З Харкова Марина приїхала додому власницею кубка країни.

Другим учасником світового форуму був майстер-міжнародник Василь Михайлінчик з Теофіполя. Він, триразовий віце-чемпіон та дворазовий бронзовий призер світової першості, уже кілька років серед сильніших гирьовиків планети. І ось після стількох спроб йому заслужено вдалося стати першим.

Ще однією радісною звісткою року, що минув, стало повернення в область Наталії Шкварун. Дівчина навчалася в Тернопільському економічному інституті, а тому п’ять років виступала за тамтешню федерацію. Коли ж отримала диплом, майстер спорту міжнародного класу вирішила повернутися в рідний Хмельницький. Завдяки цьому обласна жіноча збірна відтепер виїздитиме на змагання в повному складі та матиме рівні шанси на боротьбу за призові командні місця.

Зі слів головного гирьовика нашого краю, оргкомітет уже розпочав підготовку до майбутнього чемпіонату світу. “Претендентами на його проведення були ще поляки та білоруси, але виконком міжнародної федерації гирьового спорту одноголосно проголосував за нас, — розповідає він. — Звичайно, що з попереднім досвідом організувати та провести змагання буде значно легше. Тим більше, що в цьому нас підтримують обласне управління у справах сім’ї, молоді та спорту, а також наші партнери і спонсори”.

Ольга Цимбалюк
На фото: Марина Муринець, Василь Антонець, Василь Михайлінчик на чемпіонаті світу 2010 року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *