Соціум

За хмельницький Кубок Соборності змагалися вісім футбольних команд

У Хмельницькому завершився перший всеукраїнський турнір із міні-футболу серед юнаків 2000 року народження. Престижні змагання, в яких взяли участь два тутешніх та шість приїжджих клубів, приурочили Дню Cоборності.

Господарі змагань — футболісти ДЮСШ №1 та ДЮФК “Поділля” приймали команди “Шахтар” (Донецьк), “Динамо” ( Київ), “Львів” (Львів), “Нива” СДЮШОР (Вінниця), “Ніка” (Івано-Франківськ) та “Буковина” (Чернівці).
Ініціатором футбольного свята виступило керівництво дитячо-юнацького футбольного клубу “Поділля”. Його президент Євген Бейдерман каже, що в такий спосіб вони хотіли підняти наше місто та область на новий щабель у футбольному світі. Тому до організації змагань та підбору учасників підійшли досить прискіпливо.

“Усі команди вперше виступають на турнірі такого високого рівня та вперше саме на нашому полі зустрічаються між собою, зокрема донецький “Шахтар” та київське “Динамо”. Тому інтрига змагань була неабиякою, — розповідає Євген Станіславович. — Юні футболісти показали гідний рівень підготовки, зокрема й мої підопічні. Перед ними ніхто не ставив завдання перемагати, бо головне — це обмін досвідом між кращими футбольними школами країни, який піде на користь як юним спортсменам, так і їх тренерам”.

Футбольні баталії в спортивному комплексі УМВС тривали протягом трьох днів. Команди грали за коловою системою, тому кожна провела по сім ігор. Вже після першої половини змагань у турнірній таблиці намалювався очевидний лідер, позиції якого до кінця турніру лише зміцніли. “Нашим гравцям всього по 10-11 років і вони мають приблизно однаковий рівень підготовки. Але найяскравішими, безперечно, є хлоп’ята з “Шахтаря”. Вони виграли всі зустрічі з величезним відривом, у більшості випадків навіть не даючи суперникам шансів відкрити рахунок”, — каже про переможців головний суддя змагань Вачаган Овакян.

Отож Кубок Соборності поїхав у Донецьк. Друге місце посіли футболісти чернівецької “Буковини”, а на третю сходинку піднялася івано-франківська “Ніка”. Хмельницьке “Поділля” розташувалося в золотій середині — на четвертому місці. Воно випередило вінницьку “Ниву”, ФК “Львів” та київське “Динамо”. Вихованці хмельницької ДЮСШ №1 закрили турнірну таблицю.

Окрім командних кубків, дехто з юних футболістів удостоївся й особистих нагород. Кращим гравцем турніру став Данило Литовченко з “Шахтаря”. Кращим захисником — Дмитро Рибаченко з “Ниви”, а півзахисником — Андрій Боднарчук з “Ніки”. Серед нападаючих найактивнішим визнали гравця “Поділля” Володимира Рудюка.

Ольга Цимбалюк
Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *