Соціум

На хвилі злагоди і добродіянь

День Соборності, який відзначали минулими вихідними, символізує не лише об’єднання Української Народної й Західно-Української Народної Республік. Має це свято й філософське коріння. Знаменує єднання всіх земель українських, народностей, які живуть у нашій Батьківщині, щоб були вони єдині у прагненні зміцнити Україну.

Цю думку розділяють і члени регіонального благодійного фонду “Хесед-Бешт”. Тому з нагоди Соборності 25 січня вони організували “круглий стіл” на тему: “Можливість розвитку національних об’єднань”, де зібрали представників нацменшин, різних міських та обласних громадських організацій, благодійних установ.

Першим слово взяв директор фонду “Хесед-Бешт” Ігор Ратушний — головний організатор заходу. Він зазначив, що організації, об’єднання, фонди, створені на Хмельниччині для допомоги і підтримки людей різних релігійних конфесій, нацменшин та нужденних, повинні працювати з більшими потугами. За його словами, на території області, міста є чимало таких структур, але не кожна дієва і не кожна спроможна надати людині справжню підтримку. Для того, щоб вирішувати їхні проблеми, він запропонував сконсолідувати зусилля для плідної співпраці. Наголосив він і на тому, що громадські організації повинні частіше звертатися за підтримкою до органів обласної та міської влади, повідомляти їм про наболілі проблеми. Каже, на прикладі власної співпраці з владними структурами переконався у їхній готовності допомогти громаді, особливо нужденним.

Присутні на заході також ознайомили з основними ланками роботи організацій, які вони представляють, обмінялися досвідом у підтримці малозахищених верств населення, нацменшин. Не обминули учасники “круглого столу” і питання співпраці з міжнародними організаціями, одноголосно підтримали потребу участі у різних міжнародних проектах підтримки малозахищених верств населення, нацменшин, релігійних організацій.
Як зазначила керівник обласної організації “Руський центр” Алла Собчук, велике значення має залучення молоді до громадської діяльності.

Як підсумок, склали резолюцію, де вказали виявлені проблеми різних громадських структур та пропозиції їх усунення. Такий документ буде переданий владі міста й області.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *