Соціум

Кримінал 20 січня

На одну нарколабораторію стало менше

Її було викрито в обласному центрі. Зловмисники облаштували нарколабораторію в гаражі, де з ліків виготовляли метамфетамін. Про те, як перетворити пігулки на психотропну речовину, дізналися з Інтернету.

Окрім готових наркотиків на суму понад 10 тисяч гривень, у затриманих вилучили обладнання, на якому виготовлявся наркотик, і прекурсори. Проти винуватців порушено кримінальні справи. Їх судитимуть за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збут наркотичних засобів. Наразі встановлюються контакти підозрюваних та з’ясовується, яким чином вони розповсюджували наркотики.
Торік хмельницькі правоохоронці викрили та припинили діяльність двох нарколабораторій, 20 наркопритонів, вилучили 283 кг наркотичних речовин на суму понад 4,5 мільйона гривень.

Іноземці погоріли на контрабанді грошей

Троє громадян Туреччини намагалися нелегально перевезти через український кордон 268 390 доларів США та 9380 євро.

Як повідомляє прес-центр обласного управління СБУ, двоє з засуджених працювали в нашому обласному центрі водіями автобуса турецької туристичної фірми і здійснювали пасажирські рейси “Стамбул-Хмельницький-Київ-Хмельницький-Стамбул”.
Незадекларовану валюту в їх автобусі знайшли торік у березні під час митного контролю на міжнародному автомобільному пункті “Порубне” (Чернівецька область). Гроші були сховані між дерев’яною основою і поролоном пасажирських сидінь. Як пояснили самі чоловіки, кошти вони зібрали в тутешніх підприємців. На них у Туреччині мали придбати товар для перепродажу на хмельницьких ринках.
Хмельницький міськрайонний суд засудив чоловіків на п’ять років ув’язнення. Але на підставі ст. 75 ККУ вирок було пом’якшено і їх чекає покарання з іспитовим терміном на три роки.

Підготувала Ольга Цимбалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *