Соціум

Кладовище новорічних ялинок

Новорічні гуляння відгриміли! Та, на жаль, крім доброї згадки про святкову ейфорію, залишилося й погане. Про антикультуру святкування більшості хмельничан свідчать купи сміття на вулицях, серед якого часто зустрічається основна окраса Нового року — ялинка.

 

 

Новорічні гуляння відгриміли! Та, на жаль, крім доброї згадки про святкову ейфорію, залишилося й погане. Про антикультуру святкування більшості хмельничан свідчать купи сміття на вулицях, серед якого часто зустрічається основна окраса Нового року — ялинка. Відпрацьовані красуні тепер прикрашають смітники, проте є чимало городян, які ялинку до смітника не доносять. Кілька років тому “Проскурів” уже писав на ці теми про сусудів по будинку, в якому розміщена редакція. Тоді хтось із мешканців верхніх поверхів просто викинув ялинку через вікно униз і вона застрягла на дереві біля входу в редакцію. Цього року історія повторилася: знову через вікно, очевидно, щоб себе не втомлювати, викинули вже сосну. Бідолашна, порадувавши своїх господарів на свята, не заслужила навіть, щоб її винести у встановлене місце — лежить сиротливо серед купи сміття, яке сюди, потрапляє, до речі, теж із вікон мешканців Прибузької, 2 (на фото).

Але зовсім біда, коли зрубана молода ялина в’яне на вулиці, ніким некуплена. Чималу галявину лісу можна було б засадити ялинками, які залишилися після передноворічного зеленого ярмарку на вулиці Кам’янецькій (на фото), і таких звалищ святкових дерев у місті чимало. Сподіваючись підзаробити на продажі ялин і сосен, деякі людці стають справжніми браконьєрами, які нещадно винищують флору. Вони навіть не турбуються про те, де подіти непроданий товар, тому після їхніх торгів, а також після новорічних святкувань залишаються величезні площі хвойних кладовищ. Тут мало говорити про те, що зрубаних дерев шкода, потрібно стоголосо кричати про низький рівень екологічної культури.

Наш кор.
Фото Дмитра СВІДЕРСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *