Соціум

Жінка — чоловік…

Ой, як люблять чоловіки звалювати на тендітні жіночі плечі всі катастрофи людства. Приписують нам усі гріхи суспільства і при цьому таки не припиняють називати нас “прекрасною половиною людства”.
Хоч би як лояльно мужчини не висловлювалися щодо нашої з вами емансипації, а пробачити нам цього все одно не можуть. За останні кілька десятків років жінка здобула право відверто демонструвати свою сексуальність, сіла за кермо авто, навчилася виживати самотужки з дітьми і давати їм усе необхідне, вказавши чоловікові, що його місце у її житті не таке уже й виняткове. Нічого більш не залишалося чоловічому населенню, окрім як вигадувати дурнуваті жарти про жінок за кермом та прозивати самотніх дам, котрі здатні про себе подбати, “развєдьонками”.
У процесі розвитку суспільства жінка змушена була підкорятися чоловікові і пристосовуватися до будь-яких запропонованих ним умов життя. Однією із рис, що більше притаманні жінкам, є саме вміння пристосовуватись.
Отже, ту позицію, яку наразі займає жінка у цивілізованому суспільстві, можна назвати результатом довгих років пристосуванства. Сучасну жінку з усіма її потребами створили чоловіки. Чоловіки, які були не здатні подбати про своїх дружин і вирішувати найскладніші питання, не залишили жінкам іншого вибору, окрім як встати у повний зріст і заявити про своє існування. Жінка, чоловік якої не міг прогодувати дітей, змушена була сама зробити це. І, як бачимо сьогодні, в неї це вийшло не гірше. Усі жіночі “вади”, на котрі так скаржаться чоловіки, розвинулись у жінці саме з вини сильної статі. Страшенно полюбляють мужчини звинувачувати дам у такій собі корисливості чи то пак меркантильності.
Ти ба, всі дівчата хочуть дорогих подарунків, чоловіки ж натомість хочуть близькості. Усе це йде ще з давніх часів, бо колись доводилось легеневі платити викуп за свою наречену-красуню. Отже, серед чоловіків поширена думка, що, даруючи коханій яку-небудь милу недешеву річ, вона одразу ж стає так би мовити зобов’язаною своєму благодійнику. Таким чином мужчина ніби виявляє серйозність своїх намірів. Жінки перебрали
цю психологію і намагаються успішно нею користуватися. І все б нічого, коли б не бажання декотрих чоловіків “викуп не платити, а наречену собі взяти”. Для жінки ж подарунки — це не лише вияв неабиякої симпатії, а й свідчення серйозності ставлення до неї. Тут чоловіча дволикість просто вражає: вони самі ж створили таку модель стосунків і нас же тепер називають корисливими. Хіба це не гра в одні ворота?
Що ж ми маємо? На сучасному етапі чоловічий шовінізм є всього-на-всього кволим захистом від жіночої емансипації. І причиною жіночого розвитку є ніщо інше, як чоловіча деградація. Процес триває, і чоловікові таки доводиться поступатись, а заразом є привід задуматися, чому так відбувається? А поки мужчини думають, жінки летять у космос і стають президентами.

Устина Голець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *