Соціум

Кримінальна хроніка

 

Підрізав друга через розлучення

На Городоччині чоловік навмисне поранив ножем товариша.

Молодики 23 та 26 років були давніми друзями. Їх об’єднувала не лише дружба, але й розлучення, які обом довелося пережити. Отож біль втрати обоє глушили у пляшці. Часом навіть, випивши зайвого, ревнували один одного до своїх колишніх дружин.
Під час одного з новорічних застіль захмелілі чоловіки знову почали з’ясовувати стосунки. Розв’язка конфлікту виявилася досить несподіваною — один ударив ножем іншого в живіт. У важкому стані потерпілий був доставлений у хірургічне відділення Городоцької центральної районної лікарні.
Винуватець одразу ж утік з місця злочину. Його затримали вдома, де він переховувався від правосуддя. Наразі вирішується питання про порушення проти нього кримінальної справи за умисне тяжке тілесне ушкодження.


Продав чужого добра на півмільйона гривень

Білогірські міліціонери затримали шахрая, якого розшукували у семи областях країни.

Молодий чоловік — родом із Тернопільщини. Аби підзаробити грошей, дав у хмельницьких газетах оголошення про те, що займається вантажними перевезеннями. Від клієнтів у 23-річного молодика відбою не було.
Багато тих, хто скористався послугами водія-зловмисника, влетіли в чималу копієчку. Окрім того, що замовники заплатили йому за перевезення, вони ще й залишилися без товару. Виручені за нього гроші молодик клав собі до кишені. Так і сталося з продукцією “Ямпільського ресорного заводу”. Ресори на 30 тисяч гривень, які мали потрапити в іншу область, опинилися в одному з пунктів металобрухту.
У таких шахрайський спосіб тернополянин обдурив своїх роботодавців на майже 500 тисяч гривень. За це йому загрожує до трьох років ув’язнення.

Замість бару двоє хлопців потрапили у в’язницю

Аби продовжити святкування дня народження, юнаки зі Славути пограбували двох жінок.

21-річному імениннику та його 20-річному товаришеві закортіло продовжити бенкет у місцевому барі “Парадиз”. Грошей хлопці не мали, а тому вирішили знайти їх на вулицях міста. Поблизу одного з продуктових магазинів вони зустріли жінку, яка з тортом поспішала додому. Оскільки на вулиці була вже пізня ніч, старший з нападників, не вагаючись, вихопив у перехожої сумочку. Однак здобич виявилася невеликою: окрім особистих речей, у ній було лише 30 гривень.
Трохи згодом поруч із заводом парочка перестріла ще одну славутчанку, котра йшла на роботу в нічну зміну. Поки іменинник лупцював її руками та ногами, товариш поспішив видерти сумку з банківськими картками та іншими дрібничками. Побита 45-річна жінка одразу звернулася в міліцію. А тому, коли хлопці нарешті повернулися до омріяного “Парадизу”, на порозі їх уже чекали правоохоронці. Вирахували зловмисників не лише за зовнішнім виглядом, який добре описала потерпіла, але й за чіткими слідами на снігу.
Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

За інформацією центру зв’язків з громадськістю УМВС України в Хмельницькій області, підготувала Ольга Цимбалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *