Соціум

Пісня об’єднала нас…

Нещодавно в приміщенні арт-кафе “АртПаб” за ініціативи викладача іноземної мови Хмельницького інституту соціальних технологій ВМУРоЛ “Україна” Світлани Драч та заступника директора Будинку культури Сергія Щербанюка відбувся V щорічний фестиваль англомовної пісні “The song united us”. Основними завданнями цього фестивалю є пошук талановитих виконавців, популяризація англійської мови через ознайомлення з зарубіжними музичними шедеврами, розвиток молодіжної культури та активного і здорового способу відпочинку.

 

За кілька років існування “The song united us” зумів згуртувати велику армію прихильників. Раніше фестиваль проводився у міському Будинку культури, але цьогоріч організатори вирішили поекспериментувати, провівши його у затишному кафе, і не прогадали. Ще до початку виступів молодь зручно розмістилася за столиками та вільно спілкувалася між собою. “Для нашого фестивалю приміщення арт-кафе підходить ідеально. Затишна атмосфера краще єднає студентів, тут кожен почуває себе розкуто”, — ділиться Світлана Володимирівна. 
Відкриваючи фестиваль, студентів та гостей привітав перший проректор з навчально-виховної роботи ХІСТу Володимир Березинець. “Участь у такому фестивалі дає змогу студентам не лише відпочити та поспілкуватись, а й відшліфувати практичні навички володіння англійською мовою”, — каже Володимир Васильович.
Раніше у фестивалі англомовної пісні брали участь лише студенти Хмельницького інституту соціальних технологій, але цього разу долучилися молоді виконавці й з інших вузів міста. Серед представлених композицій пролунали світові хіти відомих виконавців поп-музики та року. Без винятку, всі виконавці показали високий рівень виконання. Але найбільшого позитиву своїм виступом додали учениці Хмельницького музичного училища ім. В.Заремби, учасниці вокально-інструментального ансамблю “Вогонь” (на фото), які під супровід бандур виконали всесвітньо відомий хіт “Last Christmas”. У їх виконанні цей Різдвяний гімн набув нового колориту в поєднанні з неймовірним звучанням бандур та мелодійним дівочим співом.
Чудовим виступом порадувала глядачів й ініціаторка фестивалю, викладач англійської мови ХІСТу Світлана Драч. Своїми запальними рок-мотивами вона подарувала усім присутнім масу позитиву та драйву.
Аби підтримати конкурсантів, молодь активно танцювала біля сцени та підспівувала разом із виконавцями. Після завершення фестивалю всі конкурсанти отримали почесні дипломи.
Але на цьому сюрпризи від організаторів не завершились, насамкінець на всіх чекав ще один подарунок — виступ відомого хмельницького рок-гурту “Гідропанк”, учасники якого, не відступаючи від традицій, порадували англомовними піснями.
Наш кор.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *