Соціум

Кримінальна хроніка

Вандалізм по-новорічному
На Ізяславщині затримали злодіїв, які за три дні вирубали в одному з тамтешніх лісів 1200 сосен.

Зловмисники попалися “на гарячому”, коли вантажили на “КаМаЗ” чотири сотні хвойних дерев. Це була вже третя машина, яку вони підготували для вивезення на південь. Для роботи найняли кількох селян, котрі зрубували невеличкі сосни (діаметр стовбурів 10 см) та возами доправляти їх до траси. За кожну зрубану красуню найманці отримували по 1,5 гривні, тоді як на ринку вони коштують 100-150 гривень. Розслідування справи ще триває, але завдані збитки вже порахували — це майже 205 тисяч гривень.
Подібна ситуація сталася й у самому Ізяславі. Тут правоохоронці затримали 40-річного чоловіка, який спиляв триметрову сріблясту красуню. Вона 12 років прикрашала центральний вхід у районну лікарню. Винуватець зізнався, що хотів порадувати рідних, а тому й наважився серед ночі зрізати одну з чотирьох ялинок під вікнами медичної установи. За це йому загрожує кримінальна відповідальність за статтею 185 ККУ (крадіжка) та солідний штраф.

Кам’янчанин розправився з матір’ю-алкоголічкою
Хлопець всіляко намагався повернути обох батьків до тверезого способу життя. На главу родини це мало діяло, а от мати час від час бралася за розум та переставала пити.

Так сталося й після появи в сім’ї невістки. Перший час 49-річна жінка стримувалася, але залежність брала верх. І обоє родичів знову влаштовували вдома п’яні застілля. Це дуже дратувало єдиного сина і він навіть брався з ними в кулаки. В таких бійках більше стусанів завжди діставалося матері, яка часто на нетверезу голову дебоширила та сварилася.
Так сталося й у День святого Миколая. Молодята ввечері повернулися додому з прогулянки. На порозі на них чатувала п’яна мати, яка сказала, що більше їм у квартирі місця немає. В цей момент у молодого чоловіка увірвався терпець і він почав розчищати стусанами дорогу в помешкання. Спересердя повалив матір на землю та почав душити…
Наразі чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі згідно зі статтею 115 ККУ (навмисне вбивство).

За інформацією центру зв’язків з громадськістю УМВС України в Хмельницькій області, підготувала Ольга Цимбалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *