Соціум

“Бременські музиканти” оселилися в Хмельницькому

Разом із новорічно-різдвяними святами в обласний музично-драматичний театр ім. М.Старицького завітали улюблені багатьма поколіннями “Бременські музиканти”. Казку, написану братами Грімм, на головній театральній сцені краю оживив молодий хмельницький режисер Орест Пастух.

Дитяче казкове дійство актори ставити за п’єсою Юрія Ентіна та Василя Ліванова. Вони більше чотирьох десятків років тому до компанії бродячих музикантів німецьких братів-письменників додали Трубадура. А за бажанням композитора Геннадія Гладкова, який відмовився писати музику до мультфільму без кохання, в дію ввели ще й Принцесу та Короля. Тому казкова історія більше вже нагадувала реальне життя, яке не можливе без перевіреної дружби, справжніх почуттів та захоплюючих пригод.
Всього цього не бракувало й хмельницькому варіанту “Бременських музикантів”. Події вистави відбувалися навколо любовної лінії — палко закоханих з першого погляду Трубадура та Принцеси. Головним противником їхніх стосунків, звичайно, був сам Король, який всіляко намагався розлучити парочку. Але тут у бій вчасно вступила важка артилерія — четверо товаришів хлопця: Кіт, Півень, Пес і Осел, завдяки яким історія завершилася щасливо. Звідси й головна її мораль, що дружба та кохання завжди поруч.
Сюжет казки розвивався дуже швидко та динамічно: було багато пісень, танців, жартів, яскравих костюмів. Правдоподібності подіям додавали не лише хороша гра героїв, більшість ролей яких виконували титуловані та заслужені актори, але й декорації, завдяки яким персонажі вмить переносилися то в королівський замок, то в дрімучий ліс. Все це по-справжньому зачарувало маленьких глядачів, які на одному подиху спостерігали за живим мультфільмом.
Перед початком прем’єрної вистави для діток артисти театру влаштували невеличкий сюрприз — новорічний ранок з Дідом Морозом, Снігуронькою, казковими героями, іграми, хороводами навколо зеленої красуні, конкурсами… Такі паради казкових персонажів, а також саму виставу “Бременські музиканти” маленькі хмельничани зможуть подивитися протягом усіх новорічних канікул.

Ольга Цимбалюк
Фото Дмитра Свідерського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *